H:\\NKBR\\logos\\logo_monivari.jpg

POHJOIS-KARJALAN BIOSFÄÄRIALUE

Uutiskirje

Heinäkuu 2014

North Karelia Biosphere Reserve - Pohjois-Karjalan biosfäärialue


 

 SIIVOUSTALKOOT ILOSAARESSA 14.7.2014 ALKAEN KLO 13 

 

Ilosaaren (Siltakatu 1, Joensuu) rantoja puhdistetaan talkoilla roskista 14.7. alkaen klo 13.  Talkoolaisille on tarjolla pientä purtavaa Kerubissa.  Sukeltajat alkavat tyhjentää rantavesiä roskista ja romuista klo 17.

 

Puhdistusoperaatio on Ilosaarirockin ja sen yhteistyökumppanin Beverage Partner Finland Oy:n järjestämä.  Toiminta on luonteva osa Ilosaarirockin kestävän kehityksen yhteistyötä PK biosfäärialueen kumppanuustoimijana.  Ilosaarirock rulettaa!

 

Tule mukaan ja suunnista Ilosaaressa kohti Barefoot ständiä!

 

__________________________________________________________ 

kuulen ääniä!

MAAILMAN KUUNTELUPÄIVÄÄ VIETETÄÄN POHJOIS-KARJALASSA 17.–18.7.2014 

 

HIKUMA_LOGO2.jpgKuuntelupäivän aattona 17.7.2014 kuunnellaan musiikkia ja ääniä sekä keskustellaan pohjoiskarjalaisista äänimaisemista Joensuun Teatteriravintolan lasiterassilla. Tilaisuus alkaa klo 18. 

 

Maailman Kuuntelupäivänä 18.7.2014 pohjoiskarjalaiset yrittäjät järjestävät kuunteluun liittyvää ohjelmaa Botaniassa, Valamon luostarissa ja Apajalahden luonnonsuojelualueella Rääkkylässä. Kuuntelupäivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta akustisista ympäristöistämme ja suunnata huomio niin tuttuihin kuin uusiinkin ympäristöihin kuuntelemalla.

 

Tapahtumat järjestetään yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston hallinnoiman Hiljaisuus ja kuuntelu matkailuosaamisen resursseina Pohjois-Karjalassa (Hikuma) -hankkeen kanssa.

Lue lisää tapahtumista tai Hikuma-hankkeesta.

  

_________________________________________________

Biosfäärialueen uudet kumppanuustoimijat

 

Pohjois-Karjalan biosfäärialueen ohjausryhmän kokouksessa 9.5.2014 hyväksyttiin uusiksi biosfäärialueen yhteistyökumppaneiksi Future Missions Oy, Innotek Oy, Nordic Koivu Oy, Simana Oy, Idän Valo Oy ja Hyväntekijä Osuuskunta. Yrityksiä yhdistää ympäristönäkökulmien huomioon ottaminen liiketoiminnassa ja sitoutuminen kestävän kehityksen edistämiseen. Pohjois-Karjalan biosfäärialue toivottaa kaikki uudet kumppanit mukaan toimintaan! Lue uusien yhteistyökumppaneiden lyhyet esittelyt täältä.

 

hyvantekija_300.JPGUusien yhteistyökumppaneiden verkkosivut:

Future Missions Oy,

Innotek Oy,

Nordic Koivu Oy,

Simana Oy,

Idän Valo Oy

Hyväntekijä Osuuskunta

 

Hyväntekijä Osuuskunnan myymälä on Joensuun Taitokorttelissa. Kaikkien ulottuvilla tuotteet ovat monipuolisen verkkokaupan kautta. Hyväntekijän perustaja on Riitta Nyberg. Tuotteet palvelevat monipuolisesti kestävän kehityksen eri elementtejä. Monilla on myös kansainvälinen ulottuvuus. Uskaltaudu kokeilemaan!  

 

___________________________________________________ 

FENNOSKANDIAN VIHREÄ VYÖHYKE etenee

 

rajavyöhyke_300.jpgKansainvälinen Green Belt of Fennoscandia Dialogue Forum järjestetään Kuusamossa 19.–20.11.2014. Forum kokoaa ensimmäistä kertaa yhteen kaikki Fennoskandian vihreän vyöhykkeen toimijat Suomesta, Norjasta ja Venäjältä. Tilaisuudessa esitellään vuoden aikana valmistellut vihreän vyöhykkeen suuntaviivat vuoteen 2020 ja syvennytään yhteistyön jatkosuunnitteluun. Merkitse kalenteriisi!

 

Joensuussa pidettiin Fennoskandian Vihreän Vyöhykkeen kansallisen työryhmän kokous 18.3.2014 ja Karjalan alueen kokous 2.6.2014.

 

Kokouskutsu foorumiin ja lisätietoja Fennoskandian Vihreästä Vyöhykkeestä Ympäristöministeriön sivuilla.  

 

__________________________________________________________

Matkaile Ekotehokkaasti Karjalassa!

 

matkaile_PIENI.jpg

Ekotehokas matkailu -ENPI-hanke on tuottanut kirjan matkailun ekotehokkuuskäytän-nöistä.  Matkaile ekotehokkaasti Karjalassa -kirja käyttää esimerkkeinä yrityksiä Pohjois-Karjalasta ja Karjalan tasavallasta.

 

Kohdealueita yhdistää matkailutienä tunnettu "Sininen tie". Ekotehokkuus on säästöjä ja kannanotto sekä yritykseltä että matkailijalta. Ekotehokkuusvinkkejä on myös kotona sovellettavaksi. Pohjois-Karjalan keskeiset kohteet ovat Ilomantsista ja Lieksasta sekä Joensuusta ja Liperistä.

 

Ekotehokas matkailu -ENPI-hanke on EU:n, Suomen ja Venäjän rahoittama ENPI Karelia -ohjelman kautta. 


Kirjan voit ladata itsellesi täältä.

 

__________________________________________________________

LUE BIOSFÄÄRIALUEEN KESÄLEHTI täältä! 

kekepk.jpg

 

Biosfäärialueen kesälehti on jälleen ilmestynyt.  Matkailua, raja- alueyhteistyötä, toimintavinkkejä ja ajankohtaisia ympäristö- ja kestävän kehityksen asioita tiiviissä paketissa.

 

           Tästä linkistä voit lukea lehden verkkoversion!

 

 

 

 

 

__________________________________________________________

Karhunveiston MM-kilpailu 20.–23.8.2014 Ilomantsissa

 

C:\\fakepath\\karhufestivaali2014.PNGKansainvälinen puunveistäjäjoukko kilpailee ensimmäisestä karhunveiston maailmanmestaruudesta 20–23 elokuuta Ilomantsissa. Karhunveiston 25 tunnin kilpailu on 20–23.8. sekä karhunveiston pikakilpailu lauantaina 23 elokuuta.

 

Karhunveiston 25 tunnin kilpailun osallistujat levittäytyvät Ilomantsin keskustaan ja yleisö pääsee seuraamaan lähietäisyydeltä puun muuttumista metsän kuninkaaksi. Lauantaina karhuhahmoja luodaan kahden tunnin pikakilpailussa Katri Vala Kulttuurikeskuksen kilpailuareenalla. 

 

Karhunveiston MM-kisojen verkkosivuille pääset täältä.

 

*******************************************************************

Muita biosfäärialueeseen liittyviä aiheita

- Mikä on biosfäärialue?

- Biosfäärialueverkostot ja niiden tuomat hyödyt

- Man and Biosphere- ohjelma

- UNESCO

- Ekotehokkuus

- Biosfäärialueen hankkeita

- Liity verkostoon 

PK-n biosfäärialueen ohjausryhmä 2014-2016