Biosfäärialueen kansallispuistot

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean quam justo, semper nec risus eu, posuere commodo augue. Suspendisse fringilla purus lacus, vestibulum mattis dolor vulputate vel. In hac habitasse platea dictumst. Aliquam vel magna at est porttitor sagittis eget eu odio. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Sed nunc massa, tincidunt in venenatis in, rutrum at justo. Praesent vehicula aliquet ante, eu dignissim nisl laoreet non.

Kolin kansallispuisto

Kolilla on monta merkitystä. Se on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, eteläisen Suomen korkein kohta, geologinen nähtävyys ja suomalaisen kulttuurin keskittymä.

koli.fi -sivustolta löydät tietoa alueen palveluista, tarjonnasta ja tapahtumista. Alta pääset tutustumaan tarkemmin Kolin luontoon.

Patvinsuon kansallispuisto

Patvinsuon kansallispuisto on rauhaisa retkeilykohde erämaisen luonnon helmassa. Kansallispuisto on kansainvälisestikin merkittävä suoluonnon suojelu- ja tutkimusalue, jossa on lisäksi niin vanhoja aarniometsiä kuin kauniita hiekkarantaisia vesistöjä.

 

Alue soveltuu parhaiten omatoimiseen päivän tai parin patikkaretkeilyyn. Retkeä voi laajentaa monien mahdollisuuksien Karjalan Kierros -retkeilyreitistölle.

Pieni saari veden keskellä
© Sami Niemeläinen
© Sami Niemeläinen

Petkeljärven kansallispuisto

Petkeljärven kansallispuisto on kuin maisema postikortissa. Kauniiden ja kapeiden harjujen päältä aukeaa lumoavat näkymät alhaalla pilkistäville järville ja metsälammille. Petkeljärven kansallispuisto on suosittu päiväretkikohde. Petkeljärven arvokkaat harjut kuuluvat pitkään harjumuodostelmaan, joka ulottuu Koitereelta aina Venäjän puolelle.

 

Harjut eivät ole korkeita, mutta ne ovat jyrkkärinteisiä. Puiston koskemattomissa metsissä humisevat 150-vuotiaat, paksukaarnaiset petäjät. Kesäisin kävijän havahduttaa hiljaisesta mietiskelystä kuikan kuuluva huuto. Joskus polun saattaa tukkia majavan kaatama puunrunko.